The Solution van NEXI:
een verhaal over design-for-first-impression

“You only get one chance for a first impression.” Dit waren de eerste worden toen Jeroen Bakker, creator bij en CEO van NEXI industries, zijn project aan mij voorstelde.

Zijn idee voor een modulair systeem voor effectpedalen was revolutionair. Jeroen wilde een geïntegreerde pedalenbak voor gitaristen op de markt brengen die kabelvrij, analoog en spatwaterdicht zou zijn:

Sinds de eerste effectpedalen in de jaren 50 uitgevonden werden, waren de innovaties in die markt vooral op het gebied van klank gemaakt en niet per se gebruiksgemak. Zo is bijvoorbeeld het design van marktvoerder BOSS in meer dan veertig jaar nauwelijks veranderd.

Jeroens idee was enorm waardevol: er was nog geen vergelijkbaar product, qua techniek was het geen rocket science en hij had de productie- en distributiecapaciteiten al klaarstaan.

Om met het businessmodel te kunnen slagen was het echter cruciaal om meteen een succesvol product in de markt te kunnen zetten. Jeroen kwam oorspronkelijk uit de speelgoedbranche en wist maar al te goed hoe snel goede producten gewoonweg gekopieerd worden.

Het effect van een design-first strategie

Hij wilde vanaf dag één een zo groot mogelijke positieve indruk achterlaten. Om je doelgroep te kunnen enthousiasmeren moet je wel een gaaf product neerzetten. Hij vroeg aan 6’4” design manufactory om een waardig design te creëren voor The Solution en de bijhorende effectpedalen.

En wat een succes was het! Het winnen van twee internationale designprijzen, de iF Award en de Red Dot Award, en talloze top recensies van de muziekmedia bewees NEXIs design-first strategie.

Meer weten over The Solution? Klik hier voor meer informatie of ga na www.nexi.eu.

Over Franziska

Franziska is onze designstrateeg en houdt ervan om prachtige producten met karakter te creëren. In onze blog schrijft zij over de positieve impact van design en hoe bedrijven dit kunnen inzetten om succesvol te innoveren.
Opgegroeid en opgeleid in Duitsland, werkte Franziska met onder andere Microsoft, Panasonic, Unilever en Nokia. Haar ontwerpen hebben meerdere prijzen gewonnen en worden wereldwijd verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.