met de juiste producten de toekomst in

visie visie

ontdek de kansen voor uw
bedrijf en producten

strategie strategie

innoveer met een uniek en
effectief plan van aanpak

ontwerp ontwerp

raak uw doelgroep
met prachtige producten

‘Wij vinden de kracht en magie in uw bedrijf en vertalen deze naar prachtige producten.’

Innoveren is nog nooit zo belangrijk geweest.

 
Dat weet u eigenlijk ook. Maar hoe doet u het?

Het begint met een goed idee. Om een nieuw product succesvol in de markt te kunnen zetten moet u echter ook weten hoe u uw doelgroep raakt. En hoe u dit effectief kunt doen met de middelen die u ter beschikking hebt.

Wij helpen bedrijven hun beste ideeën te vinden en als succesvolle producten op de markt te brengen.

Dit doen we onder andere door workshops en innovatiesprints. De juiste ideeën komen zo snel boven tafel en worden in beeld gebracht. Vervolgens kunnen we hiervoor succesvolle businessmodellen ontwikkelen en deze naar echte producten vertalen die uw klanten raken.

Wilt u zo krachtig als een multinational en zo creatief als een startup innoveren? Profiteer van onze brede kennis van beide werelden en laat ons samen aan de slag gaan.

Met onze unieke combinatie van innovatiemanagement, productontwikkeling en ontwerp vinden wij de ideale aanpak voor u.

Nieuwsgierig geworden hoe de ProductStrategen uw toekomst vormgeven en uw bedrijf laten groeien?

wat doen we precies

innovatie
management

 
Innovatiemanagement maakt innovatie meer dan toeval. Door te innoveren kunt u zich onderscheiden met nieuwe producten en diensten, nieuwe markten aanboren of uw markt veranderen.

Het managen van een innovatieproces is een complexe uitdaging. De ProductStrategen ondersteunen u in het waarborgen van een goede voortgang van uw innovatieproces, de kracht van het idee te bewaken en de innovatie optimaal tot zijn recht te laten komen.

We helpen u een continue stroom van innovaties op gang te brengen en te houden.

investeerder
check

 
U heeft een interessant productidee ontdekt waar u in wilt investeren. Met het businessplan lijkt alles in orde te zijn, de cijfers geven aan dat het kan. Maar is het idee ook levensvatbaar als product?

Als investeerder komen er een hoop vragen in u op die beantwoord moeten worden voor u geld in een productidee stopt. U wilt een geïnformeerd besluit kunnen nemen.

De ProductStrategen versnellen dit proces en brengen je verder. Dit doen we door u een duidelijke en realistische visie te geven, welke op relevant onderzoek gebaseerd is.

toekomst
visie

 
De wereld verandert. De maatschappij, de markt en de techniek veranderen. Dit geeft kansen. Wat betekenen deze kansen voor uw bedrijf en uw productstrategie?

Samen verkennen we de mogelijkheden en formuleren de beste koers en positioneering voor uw bedrijf.

design- en planningsprints

 
In de ideefase van een ontwikkelproces is het verleidelijk uzelf te verliezen in alle mogelijkheden. Hierdoor kan veel waardevolle tijd verloren gaan zonder dat het uiteindelijk resulteert in een kansrijk nieuw product.

Door te werken met design- en planningsprints wordt uw team gedwongen in korte tijd relevante keuzes te maken. In intensieve sessies verspreid over een aantal dagen worden ideeën gegenereerd, gevalideerd en uitgewerkt tot kansrijke productserviceconcepten.

Het resultaat is een duidelijke omschrijving van het gewenste einderesultaat dat dient als start van de productontwikkeling.

portfolio
roadmapping

 
Een interessante langetermijnvisie kan misschien niet in één keer gerealiseerd worden.

Samen met u creëren we een roadmap waarin we in meerdere projecten van minimal viable product tot volwassen product komen. De productstrategie met diverse producten worden in de tijd weggezet.

Een goede roadmap geeft voor het hele team een duidelijk langetermijndoel, maakt het mogelijk resources efficiënt in te plannen en beperkt het risico in de verschillende fases van het proces.

technologie
assessment

 
Wat zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen voor producten en productie? Welke kansen bieden deze trends om met uw bedrijf een nieuwe weg in te slaan? Welke problemen kunnen er mee opgelost worden en welke behoeften kunnen bediend worden in uw sector?

Deze vragen worden beantwoord in een technologieassessmenttraject. Samen met u brengen we de nieuwste ontwikkelingen in kaart en genereren daarmee productserviceideeën die deze kansen benutten.

Het resultaat is een inventarisatie van nieuwe relevante technieken waarmee in uw bedrijf nieuwe waardeproposities voor uw klanten gecreëerd kunnen worden.

strategisch ontwerp

 
Een goed idee is (maar) het halve werk. Alle succesvolle producten starten met een heldere strategie waarin de kracht en positionering van het bedrijf en de gebruikersbehoeften perfect op elkaar afgestemd zijn.

Korte en langetermijndoelen worden in een roadmap in kaart gebracht. Met dit overzicht wordt de doelstelling voor alle belanghebbenden duidelijk.

product
ontwikkeling

 
Het idee is er. De contouren van het product zijn zichtbaar. Nu moet er nog een tastbaar product komen.

Onze ervaren productontwikkelaars zetten uw idee snel en effectief om naar een hoogwaardig product dat zijn functie perfect vervult en zijn kwaliteiten toont in een elegante vormgeving die het hart raakt.

We begeleiden het productontwikkelingsproces waarin we samen met u en een team van specialisten het plan uitvoeren van idee tot aan oplevering van de eerste producten.

‘Heb je een succesvol productontwerp nodig dat je merk uitstraalt, je klant raakt en wat ook morgen nog relevant is?
Ik help bedrijven prachtige producten met karakter te creëren.’

Opgegroeid en opgeleid in Duitsland, werkte Franziska met onder andere Microsoft, Panasonic, Unilever en Nokia. Haar ontwerpen hebben meerdere prijzen gewonnen en worden wereldwijd verkocht.

 

fran@productstrategen.nl

www.linkedin.com/in/faoro

‘Je wilt een doel bereiken. Je bedenkt waar je wilt zijn en zoekt dan uit hoe je daar kan komen. Het is fantastisch om dit te kunnen doen met een team waar iedereen een bijdrage levert aan een nieuw product.’

Sander heeft in ruim 20 jaar een groot aantal producten ontwikkeld in verschillende sectoren voor nationale en internationale klanten. De laatste jaren werkt hij voornamelijk aan medische innovaties.

 

sander@productstrategen.nl

www.linkedin.com/in/sanderweernink

‘Van innovatief productidee tot verkoopbaar product:
ik ondersteun bedrijven daar te komen.
Van selectie van het beste businessmodel tot realisatie van een marktklaar product.’

Zowel medisch-technisch als bedrijfskundig geschoold, werkt Anita voor innovatieve multinationals, mkb’s en startups aan de realisatie van innovatieve producten, veelal voor de medische sector.

 

anita@productstrategen.nl

www.linkedin.com/in/anitabrinks

contact

ProductStrategen is een samenwerkingsverband van drie ervaren bedrijven:

Deventer:

6’4” design manufactory

Mr. H. F. de Boerlaan 151

7411 AH Deventer

Enschede:

FUSE design consultants

Hengelosestraat 500 / The Gallery

7521 AN Enschede

Holten:

Birga B.V.

Mossinkserf 4

7451 XE Holten